Oirschot
Gezondheid
maandag11mei2020

'Wilde' pannenkoeken

Pannenkoeken-PK-OirschotOok nu een recept (van Ottolenghi). Ook deze keer moet je er voor op pad maar dat is echt geen straf: pluk gerust eetbare planten maar nooit te veel en altijd op een plek waar de hond of vos niet is geweest ivm  gevaar voor een lintworminfectie. En houd natuurlijk afstand...

Limoensaus: deze eerst maken en in de koelkast bewaren.

Benodigd:

  • 125 gr volle zure room
  • 1 eetlepel fijngehakte peterselie
  • Mespuntje vers geraspte look
  • Rasp van ½ limoen
  • 1 eetlepel limoensap
  • Grof zeezout
  • Versgemalen zwarte peper
  • Voor ongeveer 12 pannenkoekjes: 100 gr jonge spinazie
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 eieren
  • 60 ml zonnebloemolie
  • 150 ml melk
  • 100 gr zelfrijzende bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 100 gr jonge (on-)kruidblaadjes (brandneteltoppen, paardebloemblad, bladpeterselie, bieslook, daslook, waterkers, postelein, basilicum, rucola etc.)
  • 6 lente-uitjes 
  • Snuif zeezout

Hak de spinazie in niet te kleine stukjes. Verwarm een eetlepel olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Laat de spinazie kort slinken in de pan. Laat de spinazie afkoelen en goed uitlekken in een zeef. Druk er met een houten lepel of je handen alle vocht uit!

Klop de eieren, melk en olie. Meng  de bloem met het bakpoeder. Voeg nu het eiermengsel bij de bloem en meng met een garde tot een beslag zonder klonters.

Hak de lente-uitjes fijn. Voeg toe aan het beslag. Hak de groentjes en voeg ook toe aan het beslag. Meng hier nu ook de uitgelekte spinazie en een snuif grof zeezout onder.

Verwarm een klontje boter in een koekenpan. Maak kleine pannenkoekjes van ca. 10 cm diameter en bak ze ca. 2 minuten aan elke kant.

Serveer de pannenkoekjes met een lepeltje koude limoenroom en werk eventueel af met wat verse groene kruiden.

Groet,

Petra

Pannenkoeken-PK-Oirschot