Oirschot
IVN
dinsdag09jul2019

Natuurgidsencursus volgen?

:IVN Oirschot overweegt in 2020 of 2021, in samenwerking met de andere IVN afdelingen in de regio het Groene Woud, een Natuurgidsen cursus te organiseren.

Het bestuur van onze afdeling acht het zeer wenselijk dat het aantal natuurgidsen wordt aangevuld met nieuwe gidsen ter ondersteuning van de oudere gidsen en voor de uitbreiding van het kader in onze afdeling. Voor dat we aan het opstarten van deze cursus willen we echter inzicht hebben in hoeverre er  vanuit onze leden interesse en animo  is om aan zo’n cursus deel te nemen.

De Natuurgidsen cursus is een landelijk erkende opleiding die tussen de anderhalf en twee jaar duurt en waarvoor, bij goed resultaat, een officieel diploma wordt uitgereikt. Het is niet zomaar een hobby cursus, maar is een serieuze opleiding die echt om een intensieve inzet van de deelnemers vraagt . De cursus geeft je, naast veel natuurkennis, ook een flink blok pedagogiek en presentatie-methodieken. Voor meer informatie wat de cursus inhoudelijk betekent spreek je het best een van onze gidsen aan of gidsencoördinator Elly Pouwels ellypouwels@trinedmail.nl

Wij als bestuur horen graag, liefst voor 3 september, of je eventueel zou willen deelnemen aan deze cursus.