Oirschot
Bomen & Struiken
woensdag17nov2021

Boomplantdag 10 november 2021

Meer dan 1000 bomen geplant!

Samen met Gemeente Oirschot en Bosgroep Zuid organiseerde onze IVN de boomplantdag 2021.      125 Leerlingen van Avontuurrijk, de Fonkeling, de Korenbloem en de Beerze plantten ongeveer 1000 bomen, waaronder zomereiken, linden, kersenbomen en esdoorns,  in 4 bospercelen aan de Dennendijk in Oostelbeers. Boomplantdag 2021 Oirschot

Omdat het mooi zonnig herfstweer was kwamen kinderen van twee scholen zelfs op de fiets!             

De eerste bomen werden geplant door wethouder Esther Langens en jeugdburgemeester Tess van der Staak.

Samen met de kinderen inventariseerde Jack  wat het nut is van bomen.  Het is bijvoorbeeld erg belangrijk in deze tijd van klimaatverandering dat bomen zuurstof maken en daarvoor koolzuurgas (CO²) opnemen!   

Boomplantdag 2021 OirschotNa een plantinstructie gingen alle kinderen enthousiast in tweetallen aan de het werk. Ze werden begeleid en aangemoedigd door niet minder enthousiaste IVN-leden. Die willen wij natuurlijk hiervoor hartelijk bedanken.

Na afloop constateerden de kinderen dat de kale vlakte met plantgaten was omgetoverd in een heus bos! Sommige kinderen gaven al aan dat ze hier zeker terug zouden komen om te kijken of de bomen al gegroeid zouden zijn.

Boomplantdag 2021 OirschotNa de verdiende warme chocomel en de lekkere Jumbo-appel ging iedereen tevreden terug naar school.

Allemaal erg bedankt voor jullie inzet en samenwerking.

Frans van Boekhold, Leo en Diny van de Laar.