Kopie van IVN Oirschot start vogelcursus in februari 2017

De Vogelwerkgroep van het IVN-Oirschot organiseert dit voorjaar weer geelgorseen Vogelcursus voor beginners. U vraagt zich wandelend of fietsend natuurlijk wel eens af: welke vogel zie ik daar of hoor ik nu toch. En u vindt ze eigenlijk ook wel mooi, en wilt er meer van te weten komen. Doe dan mee met de vogelcursus.

U leert een aantal vogels kennen, dat hier in de streek voorkomt. U leert hun geluiden onderscheiden. U ziet, dat u op de heide wat andere soorten tegenkomt dan in bos of park. En weer andere dan bij vennen of beken of in het stedelijke gebied. Wat voor verschillen zijn er in snavels, poten, ogen en de nestbouw? Wat en waarom is er vogeltrek?

De theorieavonden zijn op de maandagen: 13 februari, 20 februari, 6 maart, 20 maart, 3 april, 24 april en 8 mei, steeds van 19:30 – 22:00 uur. De excursies zijn op (een dagdeel van) de zaterdagen 18 februari, 4 maart, 18 maart, 15 april en 29 april. Deze excursies vinden plaats in gebieden in en rond Oirschot (met misschien nog een grootser uitstapje). De kosten van de cursus zijn voor IVN-leden 35 euro; niet-leden betalen 45 euro.

René Poierrié, Carlo van Wely, Rinus Sterken en Hugo Smet verzorgen de avonden; andere leden van de vogelwerkgroep begeleiden ook de excursies.  

Onze ervaring leert dat deelname aan dit soort activiteiten extra plezierig is omdat je het met een aantal geïnteresseerden doet: samen leer je meer dan alleen met je vogelboeken.

De cursus is gericht op beginners en voorkennis is niet nodig. Om deel te nemen hoeft u geen lid van het IVN te zijn. Kosten: IVN-leden: 35 euro, niet-leden betalen 45 euro.

Wilt u later wel lid van de vogelwerkgroep van IVN Oirschot gaan dan is het slimmer om nu al lid van IVN Oirschot te worden.

Meer informatie en aanmelden: Freek Kemps, tel. 06-49784532, geef u op via e-mail: cursusgroep@gmail.com