Jeugd IVN Handen uit de mouwen!

Op woensdag 9 maart fietsten we over de Oude Grintweg naar de grens tussen Boxtel en Oirschot.JeugdIVN-LvdL-Oirschot

In overleg met Sjors de Kort van Brabants Landschap gingen we daar snoeiwerkzaamheden verrichten bij de poel die tegenover de voormalige herberg de Schutskuil ligt.

Rondom deze poel staan veel kleine boompjes –veel wilgen en berken- die het zonlicht bokkeren, waardoor het water in de poel in het voorjaar maar langzaam opwarmt. Dat is uiteraard van grote invloed op het leven in de poel. Deze boompjes mochten door ons worden verwijderd.

De leiding had gezorgd voor werkhandschoenen en snoeischaren en Sjors bracht een grote krat met snoeizagen mee.

Na een korte inleiding, waarin natuurlijk ook de veiligheid aan bod kwam,  gingen onze jeugdIVN-ers enthousiast aan het werk. Sommigen begonnen voorzichtig met een snoeischaar, maar al gauw durfden ze met een echte snoeizaag aan de gang te gaan. Ook werden de boompjes  die gerooid werden steeds dikker, wat soms toch een hele uitdaging bleek….  We hadden prachtig zonnig weer en de  jassen gingen al snel uit. De berg met snoeihout werd steeds groter en toen Sjors later even kwam kijken, was hij heel verbaasd dat er al zoveel werk was verzet en dat de kinderen nog steeds zo gemotiveerd bezig waren! Een mooi compliment.  Hij benadrukte nog eens een keer hoe belangrijk het was om kinderen betrokken te houden bij de natuur. Dat is natuurlijk ook een van de doelen  van onze Jeugd IVN!JeugdIVN-LvdL-Oirschot

De kinderen gunden zich nauwelijks de tijd om in de pauze chocomel te drinken en toen het tijd was om weer naar huis te gaan, wilden ze eigenlijk nog liever even doorgaan!

Drie jaar geleden hebben we op deze plek  met de toenmalige jeugdIVN-ers ook gesnoeid en enkele meisjes vonden daar het bewijs van: een verroeste snoeizaag van Brabants Landschap. Deze schat werd uiteraard mee naar huis genomen!

Overigens kon de EHBO-trommel  tijdens deze fijne activiteit gesloten blijven!

Leo en Diny