Jeugd-IVN gaat online

Teams en Kahoot op 12 januari 2022 met de Jeugdivn.

Opnieuw gooiden de coronamaatregelen roet in het eten van ons Jeugdivn-programma. Het thema was: Help de vogels de winter door! Samen knutselen voor de vogels of als alternatief een gps-wandeling kon niet door gaan op 12 januari.Jeugdivn-DvdL-Oirschot

Maar de leiding zocht weer contact met de kinderen via Teams op de computer.  En we maakten een natuurquiz met Kahoot. Alle kinderen waren ermee bekend, maar de leiding niet! Dat was dus een flinke uitdaging en er moest veel gestudeerd en getest worden. Jack werkte de quiz uit met vragen, die Leo al had voorbereid.

Esther maakte voor alle kinderen een pakket met materialen, waarmee geknutseld kon worden na de quiz. De pakketten werden vooraf thuis afgeleverd.

Op 12 januari logde iedereen op tijd in. Enkele kinderen waren in groepjes bij elkaar gekomen. Na wat startproblemen kon Jack de quiz gaan opstarten. Er werd fanatiek meegespeeld en sommige kinderen wilden steeds de tussenstand weten. Er waren winterse vragen over bloemen, vogels, vlinders, kikkers, winterslaap en zwerfafval.

De winnaars van de quiz, Roos, Lieke en Lisa wonnen een bouwpakket voor een vogelnestkastje.

Jeugdivn-DvdL-OirschotEsther begeleidde het knutselen voor de vogels. De kinderen vulden een dennenappel met vogelpindakaas en zaadjes. Er werden appels doorgesneden en met pinda’s aan een touw geregen. Om een glazen pot werd een draad gebonden met een stok ertussen, waar een vogel op kan zitten. In de pot konden de kinderen voer strooien. Ook de vetbollen en  de gekraakte noten konden de kinderen ophangen voor de vogels of buiten strooien.

Na 1½ uur sloten we tevreden af. In de app ontvingen we veel foto’s van de creaties van deze middag.

We willen hierbij graag de ouders bedanken voor hun ondersteuning tijdens deze activiteit.

Iedereen was weer erg enthousiast over deze alternatieve IVN-middag.

Leo en Diny.