Oirschot
Vleermuizen
Op
dinsdag13sep202219:30

Wat fladdert daar toch? Een vleermuis? VOL!

In het donker arriveren de zwaluwen van de nacht. Ik heb het natuurlijk over vleermuizen. ’s Avonds scheren deze vliegende acrobaten onopgemerkt boven je hoofd. Tijdens deze excursie leer je over de bijzondere levenswijze van de vleermuis. We gaan vleermuizen zien en we maken ze ook hoorbaar!

Bij Café De Nachtegaal hoor je tijdens een presentatie waar vleermuizen slapen en wat ze eten. Je leert hoe vleermuizen zo goed zijn in wat ze doen en hoe elke soort vleermuis zijn eigen leefwijze heeft. Hierna wandelen we rond visvijver ’t Lisje. Na zonsondergang zijn hier wel 5 soorten vleermuizen te vinden. In de schemering zien we vleermuizen boven het water en langs de bomen vliegen, terwijl ze insecten vangen en soms ook water drinken. Met een vleermuisdetector horen we de sonar van de vleermuizen, die normaal alleen onze honden en katten kunnen horen!

Dus kom en leer over deze fascinerende zoogdieren. Neem een warme jas mee: het kan na zonsondergang snel afkoelen! Bij slecht weer zullen er geen vleermuizen te zien zijn en kan worden besloten om de excursie af te gelasten.

Martijn van de Schoot

AANMELDEN

Algemene informatie

dinsdag 13 september 2022 - 19:30 tot 21:30
Locatie: 
Café de Nachtegaal
Proosbroekweg 6A
5688 JH Oirschot
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image