Oirschot
Vogels
Op
zondag24apr202207:45

Wandeling: Zicht op vogels

Als u de vogels in de natuur ook een warm hart toedraagt en geboeid naar hun geluiden kan staan luisteren, dan is het misschien heel erg leuk om eens mee te gaan met onze groepsleden.

Op zondagmorgen 24 april gaan we als vanouds op verkenning en vertrekken dan om 07.30 uur vanaf de verzamelplek voor alle IVN activiteiten tegenover het bejaardenhuis aan de St. Jorisstraat, en carpoolen zoveel als mogelijk.

We nemen u mee naar een natuurgebied in de omgeving van Oirschot. Dit keer hebben we gekozen voor het Diessensbroek met zijn vogelrijke broekvelden. Gelegen aan de oevers van de Reusel is het hier altijd genieten van de natuur. Wat het ons verder brengen zal kan ik nu nog niet zeggen, maar leuk wordt het wel. Tijdens deze wandeling zal u diverse bos-/laan- en watervogels spotten, maar wellicht ook akker- of weidevogels zien.

Doe minstens goede wandelschoenen aan want het lukt ons niet altijd om droge voeten te houden. Kinderen zijn natuurlijk ook van harte welkom, maar de wandeling zal toch zo’n 2,5 uur gaan duren.

Zo proberen we u klaar te krijgen om in de meimaand (de vogelmaand bij uitstek) nog meer van de buitenvogels te kunnen genieten.

Opgeven is niet nodig, en het is gewoon gratis.

Fietsers vertrekken op eigen gelegenheid naar Biest Houtakker (Waterzuivering Heikestraat) waar om 08.00 uur de wandeling zal starten. Uw gids is Hugo Smet.

Algemene informatie

zondag 24 april 2022 - 07:30 tot 11:00
Extra Informatie: 

Fietsers vertrekken op eigen gelegenheid naar Biest Houtakker (Waterzuivering Heikestraat) waar om 08.00 uur de wandeling zal starten.

Contactpersoon: