Oirschot
Vogels
Op
dinsdag17jan201720:00

Vogels in uw tuin

Eind januari organiseert Vogelbescherming Nederland een TUINVOGELTELLING. Als inleiding hierop maar ook gewoon voor iedereen die graag naar vogels kijkt, houden wij op dinsdag 17 januari om 20.00 uur in de Enck een avond over de vogels om ons heen in het wínterseizoen.

Peer Busink en Carlo van Wely  vertellen over welke soorten er in de winter in uw tuin kunnen voorkomen, hoe u ze kunt herkennen en hoe u ervoor kunt zorgen méér vogels op de voedertafel te krijgen. Op deze avond zal het u ook duidelijk worden, dat de vogelpopulatie in de winter in uw tuin vaak een andere is dan die in het voorjaar. Immers een groot deel van 'onze' vogels is in het najaar naar voedselrijkere warme streken vertrokken en andere soorten komen juist hier de winter doorbrengen. Het gaat die avond dus ook een beetje over de Vogeltrek.

Op deze avond zullen ca. 25 vogelsoorten gepresenteerd worden die mogelijk 's-winters uw tuin kunnen bezoeken. Niet alleen hun typische soortkenmerken zullen besproken worden, maar ook zaken zoals gedrag, voedselkeuze e.d.. Ook zullen op deze avond enkele voedertips worden gegeven.

De Vogelwerkgroep van IVN Oirschot gaat proberen veel mensen in De Beerzen, Spoordonk en Oirschot enthousiast te krijgen voor de Tuinvogeltelling die Vogelbescherming Nederland organiseert in het weekend van 28 en 29 januari. We zullen uitleggen hoe u uw waarnemingen én aan Vogelbescherming Nederland én aan de Vogelwerkgroep Oirschot door kunt geven. Zo krijgen we een beter inzicht in de winterse vogelwereld in onze gemeente. In de afgelopen jaren heeft de Vogelwerkgroep al wel wat kennis over de vogelpopulatie in het buitengebied opgedaan, maar veel minder binnen de bebouwde kom.

Graag tot ziens op dinsdag 17 januari, de toegang is gratis.

 

Algemene informatie

dinsdag 17 januari 2017 - 20:00 tot 22:00
Locatie: 
SCC de Enck
De Loop 67
5688 EW Oirschot
Nederland
Google Maps image