Oirschot
Vogels
Vanaf
zaterdag28jan201708:00

Tuinvogeltelling 28 en 29 januari

NATIONALE TUINVOGELTELLING én de VOGELWERKGROEP IVN OIRSCHOT

Op zaterdag 28 januari en op zondag 29 januari vindt de Nationale Tuinvogeltelling plaats. Deze landelijke telling wordt georganiseerd door Vogelbescherming. Doel is om een beter zicht te krijgen op de vogelpopulatie van uw eigen woonomgeving in een winters weekend.

U,  en uw gezin natuurlijk, kunt meedoen aan een heel groot natuuronderzoek. Op de site: www.vogeltelling.nl vindt u allerlei informatie. U kunt een kaart met daarop 25 vogels downloaden of een app installeren. Het zijn vogels, die je nu in de wintertijd bij huis kunt zien. Wellicht ziet u,  of een van de kinderen,  een veel minder voorkomende soort bij voorbeeld de Pestvogel.

U zult merken, dat het leuk is om zo gericht naar vogels te kijken. Het is boeiend en ontspannend. U wordt er nieuwsgierig van.

Op één van de twee dagen telt u een half uur. Om dubbel tellingen te voorkomen telt u alleen in uw eigen tuin. Tel de soorten niet bij elkaar op, maar vermeldt het hoogste aantal, dat u zag. U zag een keer 3 en later 5 koolmezen: noteer dan dus dat groepje van 5. De overvliegende vogels tellen niet mee. Na dat half uur kunt u de waarnemingen mailen naar www. Vogeltelling.nl

IVN Oirschot Vogelwerkgroep vraagt u om uw waarnemingen óók naar haar te mailen.

Waarom? Zij wil meer te weten komen over de vogelwereld in haar eigen “stedelijke omgeving”. Zij werkt mee aan allerlei inventarisaties in het landelijke gebied; de dorpen zelf  krijgen echter veel minder aandacht. Met uw gegevens kunnen we een betere vogelkaart maken en wellicht ook ideeën bedenken om OWM-beers, Spoordonk en Oirschot nog aantrekkelijker te maken voor vogels. Bij voorbeeld voor de Ringmus.

Geef uw gegevens graag mét de straatnaam en het tijdstip door via

tuinvogel@ivn-oirschot

Help ons mee! Bij voorbaat dank!

Wij zullen de media inschakelen om u op de hoogte te houden.  

 

Algemene informatie

zaterdag 28 januari 2017 - 08:00 tot zondag 29 januari 2017 - 18:00
Locatie: 
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image