Oirschot
Natuur
Op
dinsdag10apr201820:00

Natuur en Fotografie - lezing

De Oirschotse natuur op zijn mooist

door Marc van den Hout

Mooie foto’s van berglandschappen, uitgestrekte vergezichten en met de mooiste en meest exotische dieren: we zien ze allemaal voorbijkomen als er natuurfoto’s worden getoond. Marc van den Hout

Maar loopt u  wel eens door de mooie Oirschotse natuur: De Mortelen, Kampina, ’s Heerenvijvers, de Landgoederen Baest en Heerebeek. Stuk voor stuk de mooiste natuurgebieden en zo dicht bij huis dat je er gemakkelijk vaker naar toe kunt om foto’s te maken wanneer de natuur op haar best en de lichtomstandigheden optimaal zijn. 
Het is mijn passie om in deze natuurgebieden te fotograferen, met als doel de sfeer en het gevoel dat ik erbij krijg vast te leggen in foto’s, die mensen stil doen staan bij al het moois dat onze natuur te bieden heeft en aan het denken zetten over hoe waardevol het is dat wij van al dat moois mogen genieten. 
Speerpunten tijdens mijn vroege zondagochtendwandelingen zijn: 
Licht, Compositie, Verborgen schoonheden, Scherpte/Onscherpte en Creativiteit door een foto eens anders te nemen. En geen excuses over het licht, het weer en de drukte. Omdat de locaties zo dicht bij huis zijn, kunnen de dag, de plaats en het tijdstip zo gekozen worden dat alle factoren optimaal zijn voor een sterke foto. Als je eenmaal aan het fotograferen bent dan is het enige wat overblijft, puur genot en verwondering. Ik doe mijn best om dat gevoel in mijn foto’s tot uiting te laten komen.  

Ik zal u deze avond onder andere mijn fotoproject “4 Jaargetijden Landgoed Baest” tonen. Daarbij zal ik  ingaan op de fotografische aspecten van natuurfotografie:  wat brengt mij tot het nemen van net die ene foto. Aan de hand van een beamerpresentatie laat ik u de schoonheid van het mooie Oirschot zien en zal ik  mijn speerpunten met u  bespreken.

De fotoavond vindt plaats op dinsdag 10 april in SCC De Enck, Oirschot. Aanvang 20.00 uur.

Marc van den Hout

Marc van den Hout
 

Algemene informatie

dinsdag 10 april 2018 - 20:00 tot 22:00
Locatie: 
scc de Enck
De Loop 67
5688 EW Oirschot
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image