Oirschot
Duurzaamheid
Op
dinsdag09jan201820:00

Lezing 'Permacultuur heeft de toekomst!'

Tuinderij Voedselketen toont ons een nieuwe manier van vollegronds tuinderij.

Linder van den Heerik en Alex Schreiner runnen een kleinschalige tuinderij aan de Pallande in Oirschot waar landbouw en natuur hand in hand gaan. Geheel volgens de principes van de permacultuur bewerken ze dit bedrijf samen mét in plaats van tegen de natuur. Het resultaat is lekkere en eerlijke groenten die onder andere als weekpakket in abonnementsvorm aan de man wordt gebracht.

De Voedselketen produceert een grote diversiteit aan seizoensgebonden groenten. In de winter (nu dus) zijn dat bijvoorbeeld aardperen, pastinaak, pompoen en winterpostelein. Heerlijk groen en heerlijk vers.

Naast de tuinderij houden deze jonge mensen zich bezig met het verzorgen van cursussen, het maken van tuinontwerpen (groot en klein) en het geven van adviezen.

Voor ons vertellen zij deze avond het verhaal van de Voedselketen, hun tuinderij, en de filosofie van de permacultuur: het doorbreken van de monocultuur in de landbouw van vandaag de dag en deze vervangen door een zowel economisch als ecologische rendabel systeem dat  gebaseerd is op zorg voor de bodem en de aarde, zodat iedereen kan delen in de overvloed van wat deze ons biedt.

Later dit jaar volgt nog een excursie op het bedrijf.

 

Lezing: dinsdag 9 januari, 20.00u

SCC De Enck.

Algemene informatie

dinsdag 9 januari 2018 - 20:00 tot 22:00
Locatie: 
SCC de Enck
De Loop 67
5688 AS Oirschot
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image