Oirschot
Landschap
Op
dinsdag08feb202220:00

LEZING: over de verdroging van de natuur VOL!

De natuur verdroogt. Wat zijn hiervan de oorzaken? De opwarming van het klimaat? Of spelen er nog andere factoren een rol? Wat zijn de gevolgen voor de natuur? Wat kunnen we eraan doen? Met een lezing en een excursie besteed IVN Oirschot aandacht aan het onderwerp “de verdroging van de natuur”.

Peter Voorn, ecoloog bij Natuurmonumenten, neemt ons in zijn lezing op 8 februari mee in de complexe problematiek van de verdroging. Het wordt een interessant en diepgaand verhaal, rijk geïllustreerd met mooie plaatjes en figuren. Soms een beetje technisch. Maar laat u niet afschrikken: Peter Voorn verstaat de kunst om complexe zaken helder uit te leggen. Zijn verhaal spitst zich toe op Noord- veelal Midden-Brabant en daarmee ieders voor- en achtertuin.

Zondag 13 februari krijgt de lezing een vervolg met een excursie onder leiding van Eric Schellekens van Waterschap de Dommel. Eric Schellekens is projectleider voor het aanpakken van de Beerze in de Logtse Velden, het veranderen van de waterhuishouding in de Heiloop en een flinke landbouwsloot in dit gebied van de Kampina. Eric Schellekens laat ons in dit gebied voorbeelden van deze werkzaamheden zien. Werkzaamheden die verdroging tegen moeten gaan het herstel van de natte natuurparel beogen.

De lezing en excursie zijn gratis voor leden en niet-leden van IVN. Inschrijven is verplicht en kan via de website van IVN Oirschot. We houden ons aan de geldende coronaregels.

De lezing, op 8 februari, vindt plaats in Museum De Vier Quartieren en begint om 20:00 uur. Vanaf 19.30 uur welkom. De excursie onder leiding van Eric Schellekens  vindt plaats op 13 februari tussen 09:45 en 12:00 uur.

AANMELDEN voor de LEZING

Algemene informatie

dinsdag 8 februari 2022 - 20:00 tot 22:00
Vanaf 19.30 uur welkom. Aanvang is om 20 uur.
Locatie: 
Museum De Vier Quartieren
St. Odulphusstraat 11
5688BA Oirschot
Nederland
Extra Informatie: 

De coronamaatregelen:
Maximaal 20 gasten
Vaste zitplaatsen
Mondkapje bij verplaatsen (op de zitplaats mag het mondkapje af)
Geldige Corona QR-code

Google Maps image