Oirschot
Insecten
Op
dinsdag10mrt202020:00

Insecten bedreigd - Lezing

IVN Oirschot heeft voor dinsdagavond 10 maart een lezing van de heer Gerard Compiet op haar programma. Meerdere onderzoeken tonen aan dat er de afgelopen decennia een groot verlies is aan biodiversiteit. Veel plant- en diersoorten hebben moeite zich te handhaven of vinden zelfs geen plaatsje meer in ons mooie Nederland. Er zijn tal van oorzaken voor te benoemen. Één groep van dieren waarvan de terugval dramatisch is zijn de insecten. Soms ervaren wij mensen ze als lastig, maar ze zijn erg belangrijk in het grote natuurnetwerk. Bijvoorbeeld als bestuivers van planten of als voedsel voor vogels. Vaak beperkt onze interesse in insecten zich tot de mooie vlinders en iedereen heeft wel gehoord van dat de bijen het moeilijk  hebben. Meerdere onderzoeken tonen aan dat het buiten in de natuur bezig zijn een gunstige invloed heeft op onze gezondheid. Dit geldt voor zowel kinderen als volwassenen.

Op iedere wandeling komt u wel insecten tegen. Het zijn dieren die tijdens de evolutie zeer succesvol zijn gebleken. Velen hebben een zeer interessante leefwijze. Tijdens deze lezing, ondersteund met mooie beelden, komen onderwerpen aan de orde als: lichaamsbouw, voortplantingsgedrag, ontwikkeling van ei tot volwassen insect, manieren van voortbewegen en voedsel vergaren, dimorfisme (tweevormigheid binnen één soort), wijze van communiceren, sociaal gedrag, verdediging en bescherming, koekoeksstrategie en symbiose.

Gerard Compiet is een begenadigd en ervaren spreker met een groot hart voor de natuur in de volle breedte. Deze lezing wordt u dan ook van harte aanbevolen.

Iedereen is welkom, dinsdagavond 10 Maart van 20 tot 22 uur in de lezingenzaal van het vernieuwde Museum de Vier Quartieren, St. Odulphusstraat 11, 5688 BA Oirschot. Graag tot ziens.

Algemene informatie

dinsdag 10 maart 2020 - 20:00 tot 22:00
Locatie: 
Museum de Vier Quartieren
St. Odulphusstraat 11
5688BA Oirschot
Nederland
Google Maps image