Oirschot
Amfibieën & reptielen
Op
dinsdag21mei201922:00

Hoor die boomkikkers nou eens!

Avondwandeling naar de kwakende mannetjes

Gedurende de winteravonden heeft de amfibieënwerkgroep een avond georganiseerd over amfibieën. De sprekers Bert Vervoort en Jeanne Soetens leden van Natuurwerkgroep Liempde hebben toen een leuke uitleg gegeven over deze fascinerende diertjes.

Een belangrijke diersoort is de boomkikker die nu al enkele jaren geleden geherintroduceerd is in de Mortelen.  Jeanne en Bert en in mindere mate de amfibieënwerkgroep van IVN- Oirschot zijn bij het monitoren betrokken geweest.

Inmiddels kunnen we concluderen dat de herintroductie succesvol is geweest. In het voorjaar komen de volwassen mannetjes naar een poel om daar de eitjes van de vrouwtjes te bevruchten. Om de vrouwtjes te lokken roepen de mannetjes. Dit begint net na zonsondergang en is ook afhankelijk van de dagtemperatuur en de tijd van het jaar, op een gegeven moment zijn alle eitjes bevrucht en gaat de boomkikker weer uit de poel en gaat  in het struikgewas en het riet zitten.

Dinsdag 21 mei 2019 om 22.00 uur gaan we op pad en hopen we de roepende mannetjes te horen.  We verzamelen ons dan op een nog nader door te geven plek in de Mortelen. Dit omdat het gebied kwetsbaar is, en we willen voorkomen dat er schade ontstaat aan de habitat van deze mooie beestjes.

Mensen die willen deelnemen aan deze avondwandeling dienen zich voor zondag 19 mei op te geven doormiddel van een mailtje te sturen naar jackvdschoot@gmail.com o.v.v opgave 21 mei.

Na aanmelding krijgt u een mailtje terug met daarop de locatie van waaruit we die avond vertrekken. Mochten er bij veel belangstelling de wandeling overboekt zijn dan krijgt u een berichtje terug dat er te veel inschrijvingen zijn. Hierbij geldt ook wie het eerst komt, het eerst maalt……

Voor meer informatie Amfibieënwerkgroep van IVN Oirschot.

Jack van der Schoot Tel 06-53701862

jackvdschoot@gmail.com

Algemene informatie

dinsdag 21 mei 2019 - 22:00 tot 23:45
Locatie: 
Oirschot
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image