Oirschot
Insecten
Op
dinsdag12nov201920:00

Het liefdesleven der insecten

Lezing

De thema groep van IVN Oirschot die vlinders en andere insecten als onderwerp van interesse heeft, verzorgt op dinsdag 12 november om 20.00 uur in de Enck te Oirschot een interessante presentatie. Pieter van Breugel uit Veghel zal deze lezing, met prachtig beeldmateriaal uit eigen directe omgeving, gaan verzorgen.

Insecten kennen vele manieren om tot een partnerkeuze te komen. Daarbij spelen geuren en kleuren een belangrijke rol, maar ook verleidelijke geluiden en cadeautjes worden in de strijd geworpen. Sommige soorten houden het op een brute overval.

Aan de hand van diverse vermakelijke en leerzame voorbeelden wordt duidelijk dat er voor mannelijke insecten veel aan gelegen is hun eigen genen door te geven en dat ze daarbij rivalen niet dulden of te slim af willen zijn. Vrouwelijke insecten vallen niet op elke man en komen pas na veel wikken en wegen tot een partnerkeuze. Bont dikkopje

Natuurlijk denken insecten niet zoals wij en is hun gevoelsleven voor ons ondoorgrondelijk. Maar het is zeker interessant om van de diverse insectengroepen voorbeelden te zien, waar wij mensen nog wel wat van kunnen opsteken. U begrijpt dat het, zeker voor de insecten, een spannende parenavond wordt.

Deze voor ieder geheel vrij toegankelijke lezing wordt warm aanbevolen!

Algemene informatie

dinsdag 12 november 2019 - 20:00