Oirschot
Natuur in de Buurt
Op
dinsdag10dec201920:00

Filmavond Mark Kapteijns

Deze nieuwe natuurfilm, die net in première is gegaan, heeft als titel  "Het Groene Woud.. tussen 3 steden". In Nationaal Landschap Het Groene Woud, in de stedendriehoek 's-Hertogenbosch, Eindhoven en Tilburg, lopen stad en land naadloos in elkaar over. In dit fraaie landschap loopt o.a. het grootste landdier van Europa, het edelhert. 

De film is gemaakt door Mark Kapteijns van het Brabants Landschap en lid van IVN Oirschot. Mark heeft al meerdere prachtige films gemaakt, zie https://www.brabantslandschap.nl/ontdek-de-natuur/natuurfilms-op-dvd/. 

Boswachter Mark werd door Brabants Landschap twee dagen per week vrij gemaakt om te filmen. Zijn hoofdrolspelers zijn de ooievaar bij het Groot Duijfhuis in Liempde, het edelhert in De Scheeken en de bever in de Dommel bij Eindhoven. ,,Daar omheen komen tal van dieren voorbij, ook in het water. Want ik heb ook met een onderwatercamera gewerkt. Ik heb mooie toevalstreffers op beeld. Zoals een ooievaar die zijn eigen jong opeet, een kamsalamander die door een ijsvogel wordt gevangen en doodgeslagen op een boomstam en zo meer. De beelden van de edelherten zijn ook spectaculair in die prachtige mist van vorig najaar." 

De aanvang is om 20.00 uur. Kaarten zijn uitsluitend verkrijgbaar bij de Enck voor € 5 p.p. (www.deenck.nl/programma/ivnfilm/) 

Wees er tijdig bij!

Algemene informatie

dinsdag 10 december 2019 - 20:00 tot 22:00
Locatie: 
SCC De Enck
De Loop 67
5688EW Oirschot
Nederland
Google Maps image