Oirschot
Natuur
Op
dinsdag12dec201720:00

Filmavond

met Mark Kapteijns

IJsvogels

Natuurfilmavond IVN Oirschot.
Mark Kapteijns zal op deze avond weer als vanouds uitpakken met fantastische natuurbeelden en natuurlijk ook de film “Pannenhoef, natuur in ontwikkeling”.                                                                  
Het landgoed Pannenhoef is in 1840 gesticht en Brabants Landschap heeft het in 1970 aangekocht. Het gebied dat voorheen uit bemeste landbouwgrond, jong saai naaldbos en dichtgeslibde vennen bestond, vormt na 40 jaar natuurontwikkeling een uniek en heel divers natuurgebied met ruim 700 hectaren bossen, vennen, lanen, beken en bloemrijke weilanden. We gaan kennismaken met bijzondere bewoners als boommarter, heikikker en havik, klapekster en nachtzwaluw, en de zwarte specht. Pannenhoef gelegen tussen Rijsbergen, Zundert en Sprundel.
Ook film “Valkenhorst parel van het Brabantse zand” is een mooie.
Sinds Brabants landschap het gebied overnam, is de viskweek geleidelijk afgebouwd en wordt via boskap het areaal heide vergroot.
 
Als Brabants Landschap medewerker en IVN-gids heeft hij al jarenlang zijn kwaliteiten laten zien in de vorm van vele prachtige natuurfilms, gemaakt in ons Brabantse land. Verbaasd merk je op dat al deze prachtige beelden gewoon hier bij ons vandaan komen en op geheel eigentijdse krachtige manier zijn vastgelegd op film.
Zeker weer goed voor een ontspannende avond met beelden uit de natuur. En op een hele frisse manier gemonteerd en op dvd gezet. Samen met de ingesproken teksten en mooie muzikale ondersteuning wordt dit zeker weer genieten.
Aanvang op dinsdag 12 december is 20.00 uur (zaal open omstreeks 19.30uur). Komt u ook? Plaats is in de theaterzaal van SCC De Enck, aan de Toog in Oirschot. Er is ruime parkeerplek direct in de buurt te vinden. IVN Oirschot nodigt u allen weer uit voor de nieuwe film “Pannenhoef natuur in ontwikkeling”.

Algemene informatie

dinsdag 12 december 2017 - 20:00 tot 22:00
Locatie: 
SCC De Enck
St. Jorisstraat 55
5688 AS Oirschot
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image