Oirschot
Natuur
Op
dinsdag18apr201720:00

De natuur door het oog van de camera van René van Echelpoel

rene van echelpoelRené Van Echelpoel (60) uit Oud-Turnhout bekleedt momenteel de tweede plaats op de wereldranglijst voor beste natuurfotografen van de Photographic Society of America. René begon pas tien jaar geleden met natuurfotografie maar is al zijn hele leven een fervent natuurliefhebber. Kennis van de natuur en veel geduld zijn belangrijke eigenschappen voor een goede natuurfotograaf. Voor René blijft het een hobby maar wel één met veel passie.

Op dinsdag 18 april 2017 toont natuurfotograaf René Van Echelpoel aan de hand van digitale projectie op groot scherm, zijn collectie natuurfoto’s gemaakt in diverse natuurgebieden in België, Nederland, Duitsland, Frankrijk en Oostenrijk.

René Van Echelpoel woont in Oud-Turnhout en beoefent reeds vele jaren zeer gedreven zijn passie de natuurfotografie.rene van echelpoel

De fotograaf trekt met grote regelmaat in alle seizoenen naar diverse natuurgebieden in België, de Zeeuwse eilanden, de Veluwe, Friesland en regelmatig ook naar het Eifelgebergte in Duitsland. Ook Frankrijk en Oostenrijk boeien hem: allemaal streken met een eigen karakter en biotoop en een specifieke fauna en flora.

De leegte, de stilte, de grootsheid maar bovenal de schoonheid van de natuur is hem tot op vandaag bijzonder blijven boeien en zijn steeds groeiende belangstelling voor alle facetten van de natuur, heeft zijn ambitie om al die pracht, met behulp van zijn camera, tot in detail op beeld vast te leggen, altijd maar meer en meer vorm gegeven.

Ontelbare uren vrije tijd, ontzettend veel geduld, uren observatie in bos en veld, maar zeker ook zijn gedrevenheid en een gedegen kennis van de Europese fauna en flora, hebben zich doorheen vele jaren vertaald in een bijzondere collectie foto’s, stuk voor stuk gemaakt met heel veel oog voor licht, compositie en detail.

Tijdens de voorbije jaren behaalde René Van Echelpoel met zijn collectie natuurfoto’s bij fotowedstrijden doorheen heel Europa, Azië en Amerika diverse onderscheidingen en medailles, met als absolute hoogtepunten, zijn twee tweede plaatsen op de PSA World-Ranking voor Natuurfotografen in 2013 en 2014. Begin dit jaar werd hem ook voor zijn jarenlange inzet en verdienste op het vlak van de natuurfotografie, de Cultuurprijs 2016 van zijn gemeente Oud-Turnhout toegekend.

De fotograaf zal aan de hand van zijn boeiende collectie foto’s, samengesteld uit een grote verscheidenheid aan wildsoorten, landschappen en een hele reeks vogels en diersoorten, allemaal gefotografeerd in hun eigen specifieke leefwereld, trachten een duidelijk beeld te geven van hoe indrukwekkend mooi en boeiend de natuur, ook hier vlak bij ons, toch wel is.

rene van echelpoel

Algemene informatie

dinsdag 18 april 2017 - 20:00 tot 22:00
Locatie: 
SCC de Enck
De Loop 67
5688 EW Oirschot
Nederland
Google Maps image