Oirschot
(Zoog)dieren
Op
dinsdag09mei201720:00

De Das in Brabant


Dinsdag 9 mei organiseert IVN Oirschot de lezing "De Das in  Brabant" door Ton Popelier.
Nog niet zo lang geleden was de Das een diersoort die nagenoeg onbekend was in Midden-Brabant, omdat de soort in de jaren zestig nagenoeg uitgestorven raakte. Toch is het een diersoort die voorheen algemeen voorkwam op de zandgronden van heel Brabant, van Grave tot Bergen op Zoom. Jacht, stroperij, de explosieve groei van steden en dorpen en de teloorgang van zijn leefgebied betekenden bijna zijn doodvonnis.

Begin jaren negentig hebben uitzetacties van Das & Boom in samenwerking met Brabants Landschap er voor gezorgd dat de Das weer voet aan de grond kreeg in Midden-Brabant. Sindsdien gaat het goed met de Das, volgens sommigen zelfs té goed. Toch krijgt maar een enkeling ooit een das in levende lijve te zien. Door zijn verborgen levenswijze blijft hij voor de meesten een grote onbekende. In deze lezing wordt een kijkje gegeven in het leven van de das, door de seizoenen heen.

De lezing wordt gegeven door Ton Popelier. Hij zal uitgebreid ingaan op de ontwikkeling van de dassenpopulatie in Brabant vanaf 1900 tot heden. Ook wordt gekeken naar wat we in Brabant kunnen verwachten. Ton Popelier uit Schijndel is vrijwilliger bij Dassenwerkgroep Brabant en daarvoor bij Das & Boom. Al 25 jaar monitoort hij de dassenpopulatie in Het Groene Woud en kan daarom veel vertellen uit eigen ervaring.

De avond wordt gehouden in SCC De Enck aan de St Jorisstraat in Oirschot.
Het begint om 20.00 uur. De toegang is gratis.

Algemene informatie

dinsdag 9 mei 2017 - 20:00 tot 22:00
Locatie: 
SCC de Enck
De Loop 67
5688 EW Oirschot
Nederland
Google Maps image