Waarnemingen Nuenen 2017

Deze pagina is bedoeld voor leuke natuurwaarnemingen in Nuenen. Heeft u iets bijzonders gezien, geef dit dan door aan mvos@onsnet.nu, het liefst met een foto (als jpg-bestand) en een vermelding van plaats en datum.

 

De fazant zat aan de andere kant van de Mierloseweg en heeft me toch wel een drie kwartier bezig gehouden met zijn schitterende kleuren en dito veren. (John van den Elsen, 18 januari 2017)

Blauwe reiger stond een kleine acht minuten roerloos aan de kant te turen naar de rand van het water. Dan opeens een ferme stootbeweging met de snavel waarna ze een grote voorn heeft gevangen. (John van den Elsen, 30 dec 2016)

Vanmiddag maakten wij een rondje door Vaarle en zagen dat de Ooievaars alweer het nest boven het spoor aan het inspecteren waren. Een nieuwe broedpoging dit voorjaar? (Roy van der Velden, 5 feb 2017)

“In en om Nuenen zitten zitten momenteel ijsvogeltjes. Ik heb er gezien op Vaarle, rondom het Kernkwartier en visvijver het Pluimke. Met de komende vorstperiode krijgen ze het weer even lastig met het vinden van voedsel, hoofdzakelijk kleine visjes. Hopelijk komt er weer een goed broedseizoen aan." (John van den Elsen, 7 feb 2017)

 

Nuenen-beversporen 5 mrt 2017Gisteren maakte ik een wandeling  in de buurt van Nuenen .Daar kwam ik knaagsporen tegenwaarvan ik vermoedde dat ze van een bever waren. Ik heb er een foto van gemaakt en die voorgelegd aan een beverdeskundige.Zij bevestigde mijn vermoeden : het zijn zonder enige twijfel de knaagsporen van een bever.