Vooraankondiging Vogelcursus

Maart-juni 2019

De Vogelwerkgroep organiseert in het voorjaar een nieuwe vogelcursus voor beginners. De cursus bestaat uit 6 theorie-avonden en 3 excursies.

Tijdens de theorie worden per avond een aantal vogels besproken, uiteenlopend van veel in de tuin voorkomende vogels, zoals de koolmees en merel, tot en met roofvogels en uilen. Na de pauze wordt ingegaan op onderwerpen die helpen om een goede vogelaar te worden en meer kennis geven over het gedrag van vogels. De theorie-avonden zijn op: 19 maart, 2 april, 16 april, 30 april, 14 mei en 28 mei.

Naast de theorie-avonden zijn er drie excursies waar het geleerde in de praktijk kan worden gebracht. Samen met gidsen gaan we in verschillende gebieden op zoek naar de vogels die we behandeld hebben tijdens de theorie en alle andere vogels die we samen kunnen ontdekken. De excursies vinden plaats op 13 april, 11 mei en 1 juni.

Er is ruimte voor 20 deelnemers. De kosten van de cursus bedragen € 40 pp.

Voor meer informatie en/of om op te geven voor de cursus kunt u terecht bij Wim Hallink, telefoon: (06) 30 16 80 71 of via e-mail: IVN-Nuenen@live.nl