Verslag Nacht van de Nacht 2016

Nacht van de Nacht 2016

    1. was  zaterdag 29 oktober een prachtige nacht om sterren te kijken bij Nacht van de Nacht.
    2. fietspad van Vincent van Gogh was deze keer het uitgangspunt. Dit fietspad is gebaseerd op het schilderij dat hij heeft gemaakt “The Starry Night van Vincent Van Gogh “en ontworpen door Designer Kunstenaar Daan Roosegaarde met speciale technologie ontwikkeld door Heijmans.

Het was een van de activiteiten die werd gedaan op deze windstille avond. Daarnaast werd er gekeken naar nachtvlinders. Op welk soort bloemen komen zij af als het donker is ? De kinderen moesten op zoek gaan naar de papieren bloemen die in het donker opvielen.

Maar voordat deze activiteiten werden gedaan was er eerst een muzikale vertelling over heksen die het al te bont hadden gemaakt en daarvoor werden gestraft. Je hoort ze op zo’n nacht als deze hun eeuwige kreet roepen als straf.

Als laatste activiteit is er nog een tikspel gespeeld met een zaklamp en zijn er “vleermuizen” op zoek gegaan naar “motten” door echolocatie.

Bij de Roze Cupkeet konden de ouders met kinderen en andere geïnteresseerden vooraf koffie en thee met vers gemaakte cupcakes of appelgebak kopen.

Het was een prachtige Nacht.

Met dank aan Hennie, Kees van C., Agnes en Marlies voor hun bijdrage aan deze nacht.

 

Sonja Weijers