Cursussen

Door IVN Nuenen worden cursussen gegeven om de kennis te vergroten. Iedereen die geïnteresseerd is in de natuur is van harte welkom op een cursus, zowel IVN-leden als niet-leden. De cursussen zijn laagdrempelig en de kosten van deelname worden laag gehouden. We hopen met de cursussen ook nieuwe mensen voor de activiteiten en werkgroepen in het IVN te interesseren.

De cursuswerkgroep heeft als doel een gevarieerd aanbod aan cursussen te faciliteren. Tevens nemen we deel aan het regio- cursusoverleg, dat twee maal per jaar plaats vindt.

Welke cursussen gegeven worden, is afhankelijk van de interesses en mogelijkheden binnen IVN Nuenen. Gekeken wordt of een cursus door eigen leden gegeven kan worden of dat er een gastdocent benaderd wordt. Verschillende werkgroepen geven zelf een cursus, zoals een vogelcursus door de vogelwerkgroep en een natuurfotografie cursus door de fotowerkgroep.

Meestal bestaat een cursus uit een aantal theorieavonden en excursies. Tijdens excursies gaat de theorie meer leven: verwerven van kennis wordt gecombineerd met ontdekken, verkennen en beleven in de natuur. Excursies vinden afhankelijk van het onderwerp meestal in de directe omgeving van Nuenen plaats. Het is ook een manier om het IVN, je medecursisten en begeleiders beter te leren kennen.

Zodra de inhoud en data van een nieuwe cursus bekend zijn, worden deze bekend gemaakt aan leden via  ’t Schrijverke , op de website van IVN Nuenen en later via de lokale media om niet-leden te bereiken.

Wanneer een cursus is afgelopen en u meer interesse hebt in het onderwerp kunt u zich wellicht aansluiten bij een van de werkgroepen die binnen IVN Nuenen actief is. Denk bijvoorbeeld aan de fotowerkgroep, vogelwerkgroep, plantenwerkgroep of poelenwerkgroep. Als u zich aansluit bij een werkgroep dient u wel lid te worden van IVN Nuenen.

Wanneer u vragen hebt of informatie wilt over een cursus kunt u contact opnemen via cursusivnnuenen@gmail.com of met Ellie Kok 040-2836728

Ellie Kok

Wil Fortanier