Nuenen c.a.
Insecten
Op
donderdag27sep201820:00

Insectencursus voor beginners na de zomer

Insecten vormen de helft van alle dieren en plantensoorten in de wereld. Naar schatting zijn er 35.000 insectensoorten in Nederland. Insecten zijn volop in het nieuws door hun dramatische afname.

Een cursus leek ons een goed idee: niet om er zoveel mogelijk te leren kennen, maar om meer te weten te komen over hun verschijningsvormen, leefwijze en rol in allerlei kringlopen.

Inhoud van de avonden:

1e avond: anatomie en indeling insectenrijk. Na de pauze film van Toon Gevers over de voortplanting van vlinders, bijen en wespen.

2e avond: leefwijze en kringlopen

3e avond: bestuiving en bestuivers: bijen, hommels en zweefvliegen. Een presentatie vanuit materiaal van Ria Hoogkamer en na de pauze bijenhotels en bijenvlinderveldjes door Regina Oors.

Er zijn geen excursies. Publiekswandeling insecten 19 augustus bevelen we aan en bij voldoende belangstelling kijken we wat een vervolg op de cursus kan zijn.

Data cursus: donderdag 27 september, 11 en 25 oktober, 20-22 uur in IVN-ruimte. Inschrijving op cursusivnnuenen@gmail.com. Kosten €20 overmaken op: IVN Nuenen NL97 RABO 0109 1201 08 ovv insectencursus. Na betaling ben je ingeschreven. Deelname maximaal 30 personen en op volgorde van inschrijving. Koffie/thee en reader achteraf zijn inbegrepen.

Leden van de werkgroep bijenvlinder hebben half juni een mail ontvangen om zich eerder in te kunnen schrijven.

Ellie Kok en Frans van der Horst 

Werkgroep BijenVlinders

Algemene informatie

donderdag 27 september 2018 - 20:00
Locatie: 
IVN ruimte in Het Klooster
Park 1
5671 GA Nuenen
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image