Nuenen c.a.
Vogels
Op
zaterdag10feb201807:00

Excursie: Rondje Zeeland

Vogelwerkgroep

Op 10 februari gaat de Vogelwerkgroep haar jaarlijkse rondje met de auto door Zeeland maken. Een aantal bekende plaatsen waar veel vogels in de winter zijn, worden bezocht, o.a. de Brouwersdam, de inlagen bij Koudekerke en Plan Tureluur. We maken kans op soorten die je in onze omgeving minder of niet zult tegenkomen, zoals Kolgans, Rotgans, Lepelaar, Middelste Zaagbek en Goudplevier.Nuenen-vogel-tureluur

Voor een deel worden de vogels vanuit de auto bekeken, maar daar waar het kan stappen we uit en blijven we een tijdje staan. Zorg voor voldoende warme kleding, want het kan erg koud zijn als we stilstaan. Zorg ook voor koffie of thee, zodat je jezelf warm kunt houden.

Tussen de middag proberen we te lunchen bij de Herenkeet bij Moriaanshoofd. De kosten van de lunch zijn voor eigen rekening. Het kan erg druk zijn bij de Herenkeet. Indien het vol is, vervalt de lunch en doen we het met de door jezelf meegebrachte broodjes en koffie/thee.

Het vertrek is om 7.00 uur vanaf de parkeerplaats bij de R.K. Clemenskerk in Nuenen. We zijn begin van de avond weer terug in Nuenen.

Aan de wandeling zijn geen kosten verbonden, afgezien van 5 ct. per gereden kilometer voor de chauffeur.

Wil je meewandelen met de Vogelwerkgroep? Dat kan! Je bent van harte welkom. Voor deze excursie dien je je van te voren op te geven.

Meer informatie en aanmelden bij Roy van der Velden, coördinator van de VWG, telefoon: 06- 15 902 603 of via e-mail: roypeter40@hotmail.com

 

 

 

 

Algemene informatie

zaterdag 10 februari 2018 - 07:00
Locatie: 
parkeerplaats Clemenskerk
Park 53
Nuenen
Nederland
Google Maps image