Norg
Amfibieën & reptielen
Op
maandag12mrt201819:30

Informatie avond over ringslangen

12 maart 2018

Informatie avond over ringslangen

Plaats: Hotel Karsten te Norg

Datum en tijd: 12 maart van 19:30 tot 22:00 uur

De ringslang is een niet giftige slang en de grootste slangensoort van Nederland. Zijn naam dankt hij aan de gele vlekken achter zijn kop, die samen een ring lijken te vormen. Deze imposante diersoort  heeft het niet altijd gemakkelijk, hun kolonies liggen vaak geïsoleerd en door ongeschikt leefgebied kunnen ze zich moeilijk verspreiden.
Daarom is Landschapsbeheer Drenthe in 2017 een project gestart om de ringslang een handje te helpen. Diverse grondeigenaren, zoals Staatsbosbeheer, de Boermarke Langelo, particuliere eigenaren en Natuurmonumenten hebben hieraan bijgedragen door terreinen beschikbaar te stellen voor maatregelen.  Door de aanleg van broeihopen en het verwijderen van opslag uit veentjes is de omgeving aantrekkelijker gemaakt.

Programma
Op maandag 12 maart organiseert Landschapsbeheer in samenwerking met Staatsbosbeheer een informatie avond over de ringslang. Op deze avond wordt u op de hoogte gebracht van de mooie resultaten die het project tot nu toe hebben opgeleverd. Daarnaast zal Bertil Zoer van Het Drents Landschap een lezing geven over de ontwikkelingen in de verspreiding, knelpunten en kansen voor versterking van de ringslangenpopulatie in Drenthe. Bent u enthousiast geworden dan is er op het eind van de avond de mogelijkheid om u aan te melden als vrijwilliger voor de aanleg van broeihopen.

We hopen u te zien op 12 maart! Voor vragen of meer informatie kunt u via de mail contact opnemen met Bert Dijkstra: b.dijkstra@lbdrenthe.nl

Algemene informatie

dinsdag 27 februari 2018 - 10:15
Locatie: 
Hotel Karsten
Brink 6
9331 AA Norg
Nederland
Google Maps image