Noordwest-Veluwe
Op
zaterdag13mei201709:30

A. Vogeltuinen

gezamenlijke excursie

Ook dit jaar wordt er weer een gezamenlijke excursie gehouden door de samenwerkende natuurverenigingen van de Noordwest-Veluwe.
Daze keer zal dat zijn in de A.Vogeltuinen op Landgoed Zwaluwenburg in ’t Harde.
In deze tuinen vinden we fraaie bloemenvelden met een keur aan geneeskrachtige kruiden en planten. En mede daardoor veel vlinders. De tuinen zijn gratis te bezoeken en er is gelegenheid om een kop koffie te drinken en de landgoedwinkel te bekijken.
Landgoed Zwaluwenburg is nu eigendom van het Geldersch Landschap maar werd al in de 18e eeuw aangelegd. In de houtwallen broeden vogelsoorten als grasmus en braamsluiper. In het bos leven de groene, zwarte en bonte specht, alsmede roofvogels.
Het landschap ligt precies op de grens van de hoge zandgronden van de Veluwe en de lage vruchtbare kleigronden.

Er zullen twee wandelingen tegelijkertijd van start gaan:
1) vogel- en boswandeling o.l.v. Nico Hoogteyling.
2) bezichtiging van de bloemenvelden en de aanwezige vlinders en
andere insecten o.l.v. Annelies Bakker, Harm Werners en Betty
Dekker.

Algemene informatie

zaterdag 13 mei 2017 - 09:30 tot 12:00
Locatie: 
A. Vogeltuinen
Eperweg 305
8084 RB ’t Harde
Nederland
Extra Informatie: 

We verzamelen op zaterdag 13 mei om 09.30 uur op de parkeerplaats van de Vogeltuinen. De wandelingen starten om 09.45 uur. De verwachte duur is ongeveer 2,5 uur.
Na afloop is het mogelijk om nog wat na te praten op het terras van de Landgoedwinkel onder het genot van een kopje koffie (voor eigen rekening) en de winkel te bezichtigen.
Introducés zijn van harte welkom, zij kunnen op deze wijze kennis maken met onze verenigingen. Opgave vooraf is niet noodzakelijk. Wandelschoenen en eventueel een lunchpakket zijn een aanrader.

Google Maps image