Noordwest - Overijssel
IVN
maandag06apr2020

Lichtpuntje in deze Coronatijd: Koppel april 2020 gepubliceerd

Een lichtpuntje in de duistere Coronatijden: De nieuwe Koppel voor de periode april - juni is uitgekomen!

Ook in deze uitgave staan weer een keur aan artikelen naast uiteraard mededelingen van de besturen, de activiteiten agenda en de nodige oproepen.

In deze Kopple terft u alle activiteiten aan die voor dit kwartaal gepland zijn. Door de maatregelen van de landelijke overheid en het RIVM kunnen er nu al een aantal activiteiten niet doorgaan. Aaangezien het nog onbekend is wat er verder vanuit de overheid nog komt raden wij aan om het eerste Nieuws item op onze website in de gaten te houden voor de laatste stand van zaken.

De artikelen bieden voor ieders interesse weer veel boeiends:

  • De Egels worden weer wakker. In dit artikel van Merel Klaarmond van de landelijke Egelwerkgroep staat veel achtergrond informatie.
  • De vogel van het jaar is in 2020 de Wilde eend. Een veel voorkomende soort maar de achteruitgang van 30% sinds de negentiger jaren baart zorgen. Een analyse en een hoop soortspecifieke informatie staat in dit artikel van Greet Sanderse.
  • Steeds vaker worden er in Nederland Wolven waargenomen. In deze boekbespreking niet alleen informatie over de Wolf zelf maar ook adviezen hoe met ze om te gaan, zodat ze hun schuwheid niet verliezen.
  • Verder staan er weer diverse waarnemingen van leden en een excursie verslag.

Deze Koppel staat volledig in kleur op onze website:

Koppel april 2020

 

"Oude" Koppels (vanaf het eerste nummer van 2015) zijn ook nog beschikbaar.