Ontdek de winterkenmerken van bomen en struiken

Ga mee op 11 februari 2023 naar Park Rams Woerthe, Steenwijk

In de winter niets te zien in de natuur? Laat je verrassen en ontdek de (bloeiende) winterkenmerken in Park Rams Woerthe. In samenwerking met KNNV “De Noordwesthoek” organiseert IVN Noordwest Overijssel in het park een winterse excursie van ongeveer 2 uur.

Ook al zitten er geen bladeren meer aan de bomen, je kunt ze toch herkennen. In dit jaargetijden zijn namelijk de knoppen zeer goed zichtbaar, net als de bast van de boom. In het park wordt aandacht besteed aan diverse soorten knoppen; blad-, bloem-  gemengde en slapende knoppen. De variatie is erg groot. Als je goed kijkt, zie je dat de knoppen verschillende vormen hebben. Elke soort heeft zijn eigen unieke kenmerkende stand van de knoppen. Daardoor kun je óók in de winter bomen en struiken herkennen en een naam geven (determineren).

Ervaren IVN natuurgids Piet Hein Klip vertelt boeiend over bomen en struiken in het park. Ook de bladhoudende bomen en struiken komen aan bod, net als de jaarlijkse groeicyclus. En wie weet staan er ook al (verwilderde) planten in bloei.

Trek warme kleding aan en ga gezellig mee op pad!
Bij slecht weer gaat de excursie niet door.

Foto: Willem-Jan Hoeffnagel

Waar
Park Rams Woerthe
Gasthuislaan 2
Steenwijk
Bekijk op Google Maps
  • Kosten: Gratis
  • Aanmelden verplicht: Nee

Ontdek meer over

Deel deze pagina