Noordwest - Overijssel
Vogels
Op
zaterdag11jun202208:30

Vogelexcursie naar de Beulakerpolder

Bij de meeste (zang)vogelexcursies gaat de aandacht uit naar bosvogels. Maar in onze fraaie omgeving verdienen de vogels van het zompige moeras en rietvelden ook onze aandacht. In juni zijn alle zomergasten na een lange reis uit de overwinteringsgebieden weer in ons land. Zij hebben dan hun territorium bezet en de mannetjes proberen dan met hun zang dat territorium te verdedigen.

Vandaag proberen we aan de hand van wat we zien en horen de verschillen duidelijk te maken tussen bijvoorbeeld de rietzanger en de kleine karekiet en tussen snor en sprinkhaanzanger. Natuurlijk maken we ook kans op soorten als blauwborst, baardmannetje en ijsvogel. De excursie gaat over het fietspad dat rond de Beulakerpolder ligt.

Als de tijd het toelaat wordt de hele route gelopen, maar bij veel waarnemingen is er de kans dat we halverwege de route teugkeren naar de auto's. De excursie zal tot ongeveer 12.00u duren.

Foto Marjon Wiebing

Algemene informatie

zaterdag 11 juni 2022 - 08:30 tot 12:00
Locatie: 
Station Steenwijk
Eesveenseweg 3
8332 JA Steenwijk
Nederland
Extra Informatie: 

Het vertrek is om 08.30u van de P+R aan de Eesveenseweg, Steenwijk en om 09.00u aan het einde van de Vosjacht in Giethoorn. De auto's kunnen voor of na de excursie op het keerpunt worden gedraaid en iets terug in de berm van de weg worden geparkeerd. Nadere informatie: Marjon Wiebing, telefoon 06-38638380.

Contactpersoon: 
Marjon Wiebing (06-38638380)
Google Maps image