Noordwest - Overijssel
Insecten
Op
zaterdag25jul202011:00

Vlinder en Libellenexcursie naar de Lendepolder

We gaan deze keer naar een gebied net buiten ons werkgebied, namelijk naar de fraaie Lendepolder bij Wolvega, Het is een gebied met afwisselend open waterpartijen met veel oeverbegroeiing, drassige weilanden en moerasbossen. Van de vlinders kunnen we Kleine vuurvlinder, Landkaartje, Koevinkje en misschien ook wel de Zilveren maan verwachten. Bij de libellen hopen we op diverse soorten van laagveenmoerassen zoals Gevlekte witsnuit en de Gevlekte glanslibel Ook een vroege Kempense heidelibel is niet uit te sluiten. Als kers op de taart is de zeldzame Noordse winterjuffer te verwachten.

Het gebied kan drassig zijn, dus zorg voor passende kleding en schoeisel. We hopen natuurlijk op mooi weer.

Algemene informatie

zaterdag 25 juli 2020 - 11:00 tot 15:00
Locatie: 
Lindevallei
Domeinenweg
Peperga
Nederland
Extra Informatie: 

We vertrekken om 11.00 uur bij de “Fietsbrug over de Linde”. De fietsbrug ligt aan de Domeinenweg, Peperga en is te bereiken door vanaf De Blesse de Steenwijkerweg naar Wolvega te nemen. Na 1 km begint rechts de Domeinenweg die gevolgd kan worden tot de fietsbrug. We zullen ongeveer 15.00 uur weer terug zijn. Wat helpt bij het observeren van insecten is het gebruik van een verrekijker met een korte scherpstelafstand. Maar ook gewone verrekijkers kunnen gebruikt worden. Vergeet verder niet om eten en drinken mee te nemen.

Bij slecht weer (en denk dan voornamelijk aan regen of erg harde wind) gaat de excursie niet door. Bij twijfel kan even gebeld worden met Willem-Jan Hoeffnagel (0521-857735). Vanwege de maatregelen tegen het Corona-virus, is het aantal deelnemers beperkt en is dus opgave noodzakelijk (middels een mail naar willem-jan@hoeffnagel-photography.nl). Na opgave is het bovendien goed om vlak voor de excursiedatum de afdelings websites in de gaten te houden of even te bellen. Mogelijk kan de excursie namelijk niet doorgaan.

Contactpersoon: 
Google Maps image