Noordwest - Overijssel
(Zoog)dieren
Op
vrijdag28aug202021:00

Vleermuisexcursie in Steenwijk

Op deze avond en in het weekend worden door het hele land vleermuisexcursies gehouden in het kader van de 'Nacht van de vleermuis'. Vleermuizen, onze enige vliegende zoogdieren, hebben hun schuil- en kolonieplaatsen in gebouwen en in holten in bomen. Sommige soorten zitten altijd in een gebouw zoals een woning of een kerkzolder en andere geven sterk de voorkeur aan bomen.

In ons land komen ongeveer 17 soorten vleermuis voor. We rekenen erop dat we bij deze excursie enkele soorten zullen treffen die we met behulp van een vleermuisdetector op naam proberen te brengen. De excursie wordt in de bebouwde kom van Steenwijk gehouden langs de boorden van het park Rams Woerthe. En als het park open is, dan is het misschien leuk om ook daar een bezoek te brengen.

Het aantal deelnemers is beperkt tot 12 personen.

Algemene informatie

vrijdag 28 augustus 2020 - 21:00 tot 23:00
Locatie: 
Parkeergarage Gasthuispoort
Vendelweg
Steenwijk
Nederland
Extra Informatie: 

We komen om 21.00u bij elkaar op het parkeerdek van parkeergarage Gasthuispoort aan de Vendelweg. De excursie zal naar verwachting twee uur duren. En mocht u interesse in meer vleermuiswandelingen hebben in het weekend, kijk dan op www.nachtvandevleermuis.nl. Nadere informatie en opgave bij Ton Bode, 0521512074.

Contactpersoon: 
Ton Bode (0521-512074
Google Maps image