Noordwest - Overijssel
Vogels
Op
zaterdag23apr202216:08

Op zoek naar de zeearend

Sjoerd Osinga en Ronald van Vlijmen leiden een vogelexcursie naar diverse plekken in onze omgeving om onder andere te proberen zeearenden te observeren.  We bezoeken het Vollenhover meer, het Zwarte Meer,en het Keteldiep. In de afgelopen jaren hebben regelmatig broedgevallen plaatsgevonden op het Keteleiland, het Keteloog en het vogeleiland in het Zwarte Meer. Ook bezoeken we de vogelkijkhut op het Kampereiland, die genoemd is naar de bekende vogelwaarnemer Jan Nap uit Kampen, die enige jaren geleden is overleden.

Mogelijk is er ook veel voorjaarstrek waar te nemen langs de boorden van het Zwarte Water en de IJssel. En natuurlijk rekenen we deze tocht op terug gekeerde grutto's, tureluurs en andere leuke weidevogelsoorten. Gaat u mee op zeearendsafari?

Foto Willem-Jan Hoeffnagel

Algemene informatie

zaterdag 23 april 2022 - 09:00 tot 16:00
Locatie: 
Station Steenwijk
Eesveenseweg 3
8332 JA Steenwijk
Nederland
Extra Informatie: 

We vertrekken om 09.00u vanaf de P+R aan de Eesveenseweg, Steenwijk. De excursie zal naar verwachting tot ongeveer 16.00u duren. Neem dus proviand en wat te drinken mee,
Het maximaal aantal deelnemers is 14. Opgave en nadere informatie: Ronald van Vlijmen via e-mail. Info@demeppelerweg.nl of telefoon 06-57950443.

Google Maps image