Noordwest - Overijssel
Bloemen & Planten
Op
zaterdag09apr202210:00

Ontdek en herken de Stinzenplant

Ontdek en herken de Stinzenplant

De eerste - korte - excursie van de plantenwerkgroep gaat dit jaar naar 't Struunpad in Koekangerveld.  Deze excursie is voor alle leden van IVN en KNVV Noordwest-Overijssel met interesse voor de natuur en planten en bloemen in het bijzonder. Neem je loepje en flora of ander plantenboek mee en ontdek de stinzenplanten die hier bloeien.
Het Struunpad in Koekangerveld is een initiatief van de Belangengroep van Koekangerveld. Vrijwilligers hebben een stuk openbaar groen van de gemeente en een stuk ruilverkavelingsbos van Staatsbosbeheer omgetoverd tot een aantrekkelijk struingebiedje. Er zijn stinzenplanten aangeplant zoals boshyacinten, bosanemonen en verschillende soorten krokussen, narcissen en sneeuwklokjes.

Bent u ook benieuwd naar wat er bloeit op 9 april? Kom op de fiets of met de auto naar Koekangerveld, 23 km rijden vanaf Steenwijk. En bent u nog niet zo bekend met stinzenplanten? Dat is geen enkel probleem! Geniet van de planten tijdens het struinen. Met elkaar delen we informatie over hoe je de plant kunt herkennen en op naam kunt brengen.

Foto Willem-Jan Hoeffnagel

Algemene informatie

zaterdag 9 april 2022 - 10:00 tot 11:30
Locatie: 
Het Struunpad
Ruinerweg 24a
7958 RC Koekangerveld
Nederland
Extra Informatie: 

Wanneer: zaterdag 9 april 2022 om 10.00u - Ruinerweg 24 a 7958 RC Koekangerveld. We verzamelen bij het informatiebord "t Struunpad";
Duur: ongeveer anderhalf uur; 
Voor wie: alle leden van IVN en KNVV Noordwest-Overijssel (De excursie gaat door als er zich minimaal vijf mensen hebben opgegeven).

Contactpersoon: 
Google Maps image