Noordwest - Overijssel
Insecten
Op
zaterdag27aug202210:00

Libellen voor beginners in het Woldlakebos

Vandaag staat er onder leiding van Arjen Lensen weer een excursie op het programma voor iedereen die graag meer wil weten over libellen. Een breed toegankelijke excursie voor iedereen die graag kennis wil maken met deze fascinerende groep insecten. Aan de hand van een aantal verschillende werkvormen maken we kennis met enkele veelvoorkomende soorten. Daarnaast leert u ook wat over de leefomgeving en over de interessante levenscyclus van de libel.

De excursie vindt plaats in het Woldlakebos. Het Woldlakebos is een uniek moerasbos met brede sloten, plassen en doorgaans goed begaanbare paden. Vanaf mei tot en met september is het een waar vlinder- en libellenparadijs.

We wandelen zo’n vier kilometer door het bos. Tijdens deze wandeling zal ik meer vertellen over dit unieke natuurgebied en zal ik ingaan op een aantal specifieke libellensoorten die we ongetwijfeld tegen zullen komen in dit gebied. Daarnaast is er aandacht voor soorten die wat later in het seizoen te zien zijn.

Foto Arjen Lensen

Algemene informatie

zaterdag 27 augustus 2022 - 10:00 tot 13:00
Locatie: 
Parkeerplaats Woldlakebos
Ingenieur Luteijnweg
Scheerwolde
Nederland
Extra Informatie: 

We verzamelen om 10 uur op de parkeerplaats aan de Ingenieur Luteijnweg (Scheerwolde). Rond 13.00 uur is de excursie afgelopen. De paden zijn doorgaans goed begaanbaar, maar kunnen wel nat en modderig zijn. Laarzen of bergschoenen zijn geen overbodige luxe. Zeker na een paar regenachtige dagen. Een verrekijker en/of fototoestel zijn handig wanneer u tijdens of na de excursie de waargenomen soorten wat nader wilt bestuderen. Vergeet verder niet om eten en drinken mee te nemen. Bij slecht weer (regen of harde wind) gaat de excursie niet door.

Het aantal deelnemers is beperkt en daarom is opgave verplicht. U kunt zich opgeven door een mail te sturen naar arjenlensen.nme@gmail.com.

Contactpersoon: 
Google Maps image