Noordwest - Overijssel
Insecten
Op
zaterdag25jun202210:00

Libellen voor beginners in de Kiersche Wiede

Vandaag staat er een excursie op het programma voor mensen die graag meer willen weten over libellen. Een breed toegankelijke excursie voor leden die graag kennis wil maken met deze fascinerende groep insecten. Aan de hand van een aantal verschillende werkvormen maken we kennis met enkele veelvoorkomende soorten. Daarnaast leert u ook wat over de leefomgeving en over de interessante levenscyclus van de libel.

De excursie vindt plaats in de Kiersche Wijde. We lopen het Veenweidepad. Een route van 4 km langs weides, bosjes en plassen. Het is voor een groot deel van het jaar de ideale leefomgeving voor de libel. Het heldere water biedt  daarnaast een voedselrijke leefomgeving voor de larven van de libel.

Algemene informatie

zaterdag 25 juni 2022 - 10:00 tot 13:00
Locatie: 
Kiersche Wiede
Lozedijk
Wanneperveen
Nederland
Extra Informatie: 

We verzamelen om 10.00u op de parkeerplaats aan de Lozedijk in Wanneperveen. Rond 13.00u is de excursie afgelopen. Zowel het Veenweidepad als het Kiersche Wijdepad kunnen erg nat zijn. Laarzen of bergschoenen zijn geen overbodige luxe na regenachtige dagen. Een verrekijker en/of fototoestel zijn handig wanneer u de waargenomen soorten wat nader wilt bestuderen. Vergeet verder niet om eten en drinken mee te nemen. Bij slecht weer (regen of harde wind) gaat de excursie niet door.

Het aantal deelnemers is beperkt en daarom is opgave verplicht. U kunt zich opgeven door een mail te sturen naar arjenlensen.nme@gmail.com.

Contactpersoon: 
Google Maps image