Noordwest - Overijssel
Vogels
Op
woensdag27apr202207:00

Koningsdag - Vogelzangexcursie

Op deze dag houden we onze inmiddels traditionele vroege vogelzangexcursie.

We gaan deze ochtend naar de Eese, waar deze excursie al eerder werd gehouden. Meestal zo eind april zijn de soorten die hier overwinterd hebben ook al bezig met het bezetten van hun broedterritorium. Hierbij denken we aan de verschillende mezensoorten, de roodborst en de winterkoning. Maar ook de al uit Afrika of andere overwinteringsgebieden terug gekeerde soorten, zoals de boompieper, tjiftjaf, fitis en gekraagde roodstaart zetten al hun beste beentje voor en kunnen hun zang laten horen. En na de milde winter die we achter de rug hebben, kunnen we ook al de echte zomervogels verwachten.

Aan de hand van de zang is vast te stellen om welke soorten het zal gaan.  Blijvers als groene specht en zwarte specht kunnen hun luide roep laten horen. Naar één soort zijn we erg nieuwsgierig. Heeft de middelste bonte specht zijn broedgebied al uitgebreid naar onze omgeving?

Foto Henk Bergsma

Algemene informatie

woensdag 27 april 2022 - 07:00 tot 10:00
Locatie: 
Parkeerplaats De Eese
Woldweg
Witte Paarden
Nederland
Extra Informatie: 

Het vertrek is om 07.00u op de parkeerplaats bij de ingang van De Eese aan het eind van de Woldweg in Witte Paarden. Nadere informatie: Henk Bergsma, telefoon 0521 514097.

Contactpersoon: 
Henk Bergsma (0521 514097)
Google Maps image