Noordwest - Overijssel
Insecten
Op
zaterdag14mei202211:00

Insectenexcursie naar de Lendepolder

We gaan deze keer weer naar de fraaie Lendepolder bij Wolvega, Het is een gebied met afwisselend open waterpartijen met veel oeverbegroeiing, drassige weilanden en moerasbossen. Van eerdere bezoeken weten we dat er heel veel verschillende soorten insecten voorkomen. Meestal zijn we op pad gegaan om naar vlinders en libellen te kijken. Maar nu willen we ook bijvoorbeeld aandacht hebben voor bijvoorbeeld wantsen, (roof)vliegen, bladwespen en zweefvliegen.

Het gebied kan drassig zijn, dus zorg voor passende kleding en schoeisel. We hopen natuurlijk op mooi weer.

Foto Willem-Jan Hoeffnagel

Algemene informatie

zaterdag 14 mei 2022 - 11:00 tot 15:00
Locatie: 
Fietsbrug over de Linde
Domeinenweg
Peperga
Nederland
Extra Informatie: 

We vertrekken om 11.00 uur bij de “Fietsbrug over de Linde”. De fietsbrug ligt aan de Domeinenweg, Peperga en is te bereiken door vanaf De Blesse de Steenwijkerweg naar Wolvega te nemen. Na 1 km begint rechts de Domeinenweg die gevolgd kan worden tot de fietsbrug. We zullen om ongeveer 15.00u weer terug zijn. Wat helpt bij het observeren van insecten is het gebruik van een verrekijker met een korte scherpstelafstand. Maar ook gewone verrekijkers kunnen gebruikt worden. Vergeet verder niet om eten en drinken mee te nemen.

Bij slecht weer (en denk dan voornamelijk aan regen of erg harde wind) gaat de excursie niet door. Bij twijfel kan even gebeld worden met Willem-Jan Hoeffnagel (0521-857735). Opgave is noodzakelijk middels een mail naar willem-jan@hoeffnagel-photography.nl.

Google Maps image