Noordwest - Overijssel
Insecten
Op
zaterdag23jul202211:00

Insectenexcursie naar de Blesdijkerheide

We gaan deze keer naar de Blesdijkerheide, Het is een gebied met afwisselend bossen, heidevelden en hier en daar wat open waterpartijen met veel oeverbegroeiing. Van eerdere bezoeken is bekend dat er heel veel verschillende soorten insecten voorkomen. Daarom gaan we zeker op zoek naar soorten die redelijk makkelijk op zicht of met behulp van een foto te determineren zijn. We gaan op zoek naar bijvoorbeeld wantsen, (roof)vliegen, bladwespen, zweefvliegen, etc.

Het gebied kan drassig zijn, dus zorg voor passende kleding en schoeisel. We hopen natuurlijk op mooi weer.

Foto's Willem-Jan Hoeffnagel


HazelaarbladrolkeverHazelaarbladrolkever

Glimmende bladjagerGlimmende bladjager

Algemene informatie

zaterdag 23 juli 2022 - 11:00 tot 15:00
Locatie: 
Parkeerplaats Blesdijkerheide
Friese veldweg
Blesdijke
Nederland
Extra Informatie: 

We vertrekken om 11.00 uur bij de parkeerplaats aan de Friese veldweg. We zullen ongeveer 15.00 uur weer terug zijn. Wat helpt bij het observeren van insecten is het gebruik van een verrekijker met een korte scherpstelafstand. Maar ook gewone verrekijkers kunnen gebruikt worden. Vergeet verder niet om eten en drinken mee te nemen.

Bij slecht weer (en denk dan voornamelijk aan regen of erg harde wind) gaat de excursie niet door. Bij twijfel kan even gebeld worden met Willem-Jan Hoeffnagel (0521-857735). Opgave is noodzakelijk (middels een mail naar willem-jan@hoeffnagel-photography.nl).

Google Maps image