Noordwest - Overijssel
Vogels
Op
zaterdag21mrt202008:00

Afgelast: Vogelexcursie Lauwersmeer (dagexcursie)

Op deze dag houden de IVN en KNNV afdeling hun traditionele excursie naar het Lauwersmeer. Dit nationaal en internationaal bekende gebied is een van de rijkste vogelgebieden van  Nederland. Elke excursie zorgt voor verrassende waarnemingen.

Via de zuidkant van het Lauwersmeer gaan we richting Zoutkamp. Onderweg bezoeken we de heuvel achter camping De Pomp. Hier kijken we uit over het water en de rietlanden en spotten daar de bijbehorende vogels.

We vervolgen onze weg naar Zoutkamp en volgen vandaar de Strandweg in de richting van het Jaap Deensgat. Vanuit de vogelkijkhut bij deze plas zien we altijd leuke soorten.

Na het Jaap Deensgat gaan we naar Lauwersoog, waar we een tussenstop maken bij de haven. Daarna gaan we even rond de haven, waar we op de kop van de pier een kijkje nemen om de nodige wadvogels waar te nemen.

We vervolgen onze weg dan richting de Bantpolder, met meestal veel brandganzen en een goede kans op de waarneming van een slechtvalk. Na de Bantpolder gaan we naar de kijkhut bij de Ezumakeeg,  waar het altijd leuk vogelen is.

De foto van de Barnsganzen is gemaakt door Albert Steenbergen.

Algemene informatie

zaterdag 21 maart 2020 - 08:00 tot 17:00
Locatie: 
NS Station Steenwijk
Eesveenseweg 3
8332 JA Steenwijk
Nederland
Extra Informatie: 

Deze dagexcursie vertrekt om 8.00 vanaf de grote parkeerplaats bij NS-station Steenwijk, overkant spoor, aan de Eesveense kant , ingang Eesveenseweg 3, 8332 JA Steenwijk. Warme kleding is niet overbodig. Neem je eigen lunch mee en vergeet vooral je onmisbare verrekijker of telescoop niet. Informatie bij: Albert Steenbergen, tel. 0521-513547 of 06 20934308.

Google Maps image