Noordwest - Overijssel
Vogels
Op
vrijdag10dec202120:30

AFGELAST VANWEGE CORONA! Bosuilen luisteren op de Woldberg

                      ==>> Excursie is afgelast! <<==

Gezien de ontwikkelingen rondom het Corona-virus en de maatregelen van de landelijke overheid hebben wij helaas moeten besluiten dat de excursie niet door kan gaan!

Het is inmiddels traditie om het jaar af te sluiten met de bosuilenwandeling op de Woldberg. Het oude bos met veel holle bomen is een ideaal leefgebied voor een holenbroeder als de bosuil. Jaarlijks broeden er enkele paren in dit gebied. De balts van de bosuil begint al in december. Het mannetje zet dan door te roepen zijn territorium af. Hierdoor laat hij aan andere bosuilenmannen merken dat zijn territorium al bezet is en dat ze het niet moeten wagen om dat over te nemen.

We verwachten bosuilen te horen op deze avond en misschien ook een te zien.

We starten met een korte uiteenzetting over de bosuilen op de Woldberg.  Daarna maken we een wandeling "op zoek naar de bosuil". We wandelen langzaam en staan regelmatig stil, dus denk aan warme kleding.

Algemene informatie

vrijdag 10 december 2021 - 20:30 tot 22:00
Locatie: 
Parkeerplaats Woldberg
Bergweg 71
8334 MC Tuk
Nederland
Extra Informatie: 

We verzamelen om 20.30 uur op de parkeerplaats Woldberg nabij het Tuks Theehuis, Bergweg 71, 8334 MC Tuk (via het tunneltje onder de A32, rechtdoor naar de parkeerplaats in het bos). We zijn om ca. 22.00 weer terug op de parkeerplaats. P.S.: Bij slecht weer gaat de excursie niet door!!
Informatie bij Albert Steenbergen: albsteenbergen@hotmail.com of tel. 0521- 513547 of 06-20934308

Google Maps image