Noordwest - Overijssel
Natuur in de Buurt
Op
zaterdag05jan201913:45

5/1 - Nieuwjaarsbijeenkomst KNNV en IVN afdelingen

Kom naar Kalenberg om het nieuwe jaar te vieren.

De besturen van KNNV afdeling De Noordwesthoek en IVN afdeling Noordwest-Overijssel nodigen de leden van harte uit voor de gezamenlijke nieuwjaarsbijeenkomst op 5 januari 2019 om 13.45u (wandeling) en 15.30u (bijeenkomst).

We komen om 13.45u bij elkaar op de grote parkeerplaats aan het begin van Kalenberg. We gaan bij geschikt weer een winterwandeling maken over het laarzenpad dat door een deel van het nationale park loopt en verwachten tijdens die wandeling leuke dingen te zien. Wintergasten onder de vogels en zoogdieren in wintervacht kunnen worden ontdekt. De ontmoeting met een dagactieve boommarter en het zicht op een aantal foeragerende reeën zijn altijd leuke waarnemingen om te doen. Reeën vormen in de winter grotere groepen waarin zowel bokken als geiten gezamenlijk optrekken. Maar als wij gezamenlijk optrekken dan staat het leggen en onderhouden van contacten tijdens deze wandeling en de aansluitende bijeenkomst voorop. Ontspannen het nieuwe natuurjaar beginnen is waar het vandaag om draait. Het weer is onvoorspelbaar, dus het dragen van warme kleding en laarzen wordt aanbevolen. En mocht het laarzenpad minder begaanbaar zijn, dan kunnen we er altijd voor kiezen om een retourtje fietspad Kalenberg-Hoogeweg te doen. Vergeet niet een verrekijker of fototoestel mee te nemen voor het vastleggen van mooie momenten op het netvlies of de gevoelige plaat.

Om ongeveer 15.15u komen we terug bij het vertrekpunt en gaan dan na het verwisselen van ons schoeisel naar het Kalenberger Gemeenschapshuis, Kalenbergerpad 15 in Kalenberg. Hier bieden de besturen u een kop koffie en een drankje aan.

Aanmelden is in verband met de catering noodzakelijk en moet vóór 3 januari per e-mail bij voorzitter@noordwesthoek.knnv.nl of 0521512074 worden gedaan.

Alleen meewandelen of alleen de nieuwjaarsbijeenkomst bijwonen is natuurlijk ook mogelijk. Gaat u met ons mee? U bent van harte welkom.

Algemene informatie

zaterdag 5 januari 2019 - 13:45 tot 17:30
Locatie: 
Kalenberger Gemeenschapshuis
Kalenbergerpad 15
8377HL Kalenberg
Nederland
Extra Informatie: 

We komen om 13.45u bij elkaar op de grote parkeerplaats aan het begin van Kalenberg voor de excursie. Om ongeveer 15.15u komen we terug bij het vertrekpunt en gaan dan na het verwisselen van ons schoeisel naar het Kalenberger Gemeenschapshuis, Kalenbergerpad 15 in Kalenberg.

Alleen meewandelen of alleen de nieuwjaarsbijeenkomst bijwonen is natuurlijk ook mogelijk.

Aanmelden is in verband met de catering noodzakelijk en moet vóór 3 januari per e-mail bij voorzitter@noordwesthoek.knnv.nl of 0521-512074 worden gedaan.

Contactpersoon: 
Google Maps image