Noordwest - Overijssel
Vogels
Op
zaterdag03mrt201808:00

3/3 - GAAT NIET DOOR: Vogelexcursie Lauwersmeergebied (dagexcursie)

GAAT NIET DOOR IN VERBAND MET WINTERSE WEERSOMSTANDIGHEDEN

Op deze zaterdag maken we een vogelexcursie naar het Lauwersmeergebied. Dit nationaal en internationaal bekende gebied is een van de rijkste vogelgebieden van Nederland. Elke excursie zorgt voor verrassende waarnemingen.

Via de onderkant van het Lauwersmeer gaan we richting Zoutkamp. Onderweg bezoeken we de bult achter natuurcamping De Pomp. Daar kijken we uit over water en rietlanden. We vervolgen onze weg naar Zoutkamp en het Jaap Deensgat. Vanuit de vogelkijkhut kunnen we veel verschillende vogelsoorten bekijken. We rijden door naar Lauwersoog, waar we een tussenstop maken voor de inwendige mens. Daarna lopen we rond de haven en naar de kop van de pier. We vervolgen onze weg dan richting de Bantpolder en van daar naar Ezumakeeg waar het altijd leuk vogelen is.

Voor deze dagexcursie vertrekken we om 8.00 uur van de grote parkeerplaats aan de noordkant van het NS-station Steenwijk. We zijn daar om ca. 17.00 weer terug. Vergeet niet om warme kleding, verrekijker/telescoop, laarzen en lunch mee te nemen.

Voor meer informatie: Albert Steenbergen, tel. 0521 513 547 of 06 2093 4308

Algemene informatie

zaterdag 3 maart 2018 - 08:00 tot 17:00
Locatie: 
Verzamelen: P+R-terrein
Woldmeenthe
Steenwijk
Nederland
Google Maps image