Noordoostpolder e.o.
Bomen & Struiken
donderdag30mrt2017

Schooljeugd Emmeloord plant 3000 bomen

Maar liefst 550 leerlingen uit midden- en bovenbouw van de basisscholen in Emmeloord plantten woensdag 22 maart 3000 naaldbomen in het Kuinderbos.

Commissaris van de koning Leen Verbeek en burgemeester Aucke van der Werff waren er bij om vier Hemelbomen te planten. Verbeek was in het Kuinderbos omdat Noordoostpolder dit jaar voor de boomfeestdag accentgemeente is in de provincie. De commissaris koos Yorinthe de Jong en Stijn Raadschilder uit om hem te assisteren met het planten van een Hemelboom. Daarbij hielp burgemeester Aucke van der Werff ook een handje.

De twee scholieren van De Zevensprong waren de gelukkigen omdat ze nog 8 jaar waren en daarmee de jongste van de groep planters. Er is gekozen voor de Hemelboom omdat deze symbool staat voor het thema van de boomfeestdag: ‘Bomen verbinden’. Alle kinderen samen zorgden ervoor dat er 3000 sparren en dennen het bos weer opvullen op de plekken waar in 1990 en 2007 veel bomen het door storm zijn geveld.

Het thema verbinden kreeg ook gestalte in de samenwerking op deze dag van: Flevolandschap, Landschapsbeheer Flevoland, Natuurmonumenten, gemeente Noordoostpolder, IVN-Flevoland, IVN-Noordoostpolder, de huttenbouwweek en Staatsbosbeheer. Leerlingen van Helicon hadden een prachtige speurtocht met opdrachten uitgezet. Bij de beantwoording van de vragen hielpen leerlingen van Aeres Emmeloord de leerlingen zo nodig op weg. Kortom: ook dit jaar waren er weer meer dan 60 mensen enthousiast betrokken bij deze jaarlijks terugkerende feestelijke dag, waaraan elk jaar weer zo ontzettend veel kinderen plezier beleven!

Foto: Margé Hof