Noordoost-Friesland
Insecten
Op
woensdag19okt202214:00

Spinnenexcursie

Spinnen

(Groot)ouder-kind excursie

In de herfst zie je ze weer heel veel, spinnen! Griezel jij daar ook zo van? Nee!? Mooi! Ga dan met IVN Natuureducatie mee op spinnen”jacht” op woensdag 19 oktober om 14:00 uur in het Tolhuispark in Dokkum.
De officiële (geleerde) naam voor spinnen, Archnida, komt uit de Griekse Mythologie. Volgens het verhaal was er in het oude Griekenland een prinses met de naam Arachne, ze was heel beroemd om haar weefkunst. De godin Athena werd jaloers op Arachne en uit afgunst veranderde ze Arachne in een spin die er afschrikwekkend uitzag maar wel prachtig kon weven. Vandaar de naam Arachnida.

Spinnen zijn maar klein, maar wist je dat ze heel veel kunnen eten? In jouw huis zitten wel 1000 spinnen, gelukkig zie je die niet allemaal. De meeste spinnen maken een web om hun eten te vangen, maar niet alle spinnen doen dit. Weet jij hoe spinnen kunnen horen? En hoeveel ogen heeft een spin nou eigenlijk. Hopelijk krijg je op deze en nog veel meer vragen een antwoord. En natuurlijk gaan we proberen spinnen te zoeken en te bekijken. Zien wij jou ook? Opgeven kan bij: Reinze Visser 06-19882916  . We verzamelen voor het gebouw van de Scouting in het Tolhuispark. De start is om 14.00 uur.

Algemene informatie

woensdag 19 oktober 2022 - 14:00