Noord-Midden Achterhoek
IVN
vrijdag06nov2020

Nieuw bestuurslid: Joke Regouw

Nieuwe bestuursleden IVN-NMA

Mijn naam is Joke Regouw. Oorspronkelijk ben ik een meisje Vellinga,  geboren en getogen in Alkmaar, in een gereformeerd gezin. Met ouders die in allerlei besturen zaten. Ik herinner me veel zomerse tochtjes naar de duinen en het strand met het hele gezin en later met vriendinnetjes. Dat kon en mocht toen gewoon. 

Op mijn 18e ging ik naar Amsterdam. Studeerde daar rechten, werd  advocaat en trouwde met René.  Daarna kwamen we in Rijswijk bij Den Haag terecht.

Tien jaar geleden verhuisden we naar Vorden en werden we import genoemd. De ruimte hier en het mooie coulissenlandschap  hadden ons van west naar oost gelokt. 

Mijn eerste kennismaking met het IVN was bij een doorstapwandeling in de buurt van Vierakker. Heel interessant. Meelopen met de wandelingen en het volgen van cursussen was voor ons een manier om onze nieuwe omgeving beter te leren kennen. Ik leerde over ijstijden,  essen,  heidevelden en rabatten. Ken en herken nu de kardinaalsmuts en kan voelen dat die het is.  Een deels nieuwe wereld ging voor me open. 

Door de jaren heen heb ik veel bestuurlijk werk gedaan. Plaatselijk,  provinciaal en landelijk. In de politiek en daarbuiten. 

Ook qua werk was er de nodige afwisseling: ik was betrokken bij fusies in het hoger beroepsonderwijs en bij die van twee ziekenhuizen, was wethouder en adviseur bij de vereniging van Nederlandse gemeenten. Bijzonder boeiend was mijn wel 20 jarige lidmaatschap van geschillencommissies in de zorg. Proberen recht te doen aan gevoelens van onvrede. Partijen tot elkaar brengen. Communiceren. 

Dat laatste heb ik ook al wat voor het IVN hier gedaan: stukjes schrijven voor de plaatselijke pers en mailings verzorgen voor leden en verdere geïnteresseerden.  Zo heb ik de organisatie en zijn vele actieve leden wat beter leren kennen. Ik vind het ongelooflijk hoeveel werk en hoeveel verschillende soorten werk hier door iedereen worden verzet: van Natuurtuin tot KIWI,  van wandelingen tot landschapsbeheer, van publiciteit tot koffiekar, van verenigingsavonden tot slootjesdagen en van cursussen tot het bestuur zelf. 

Voor het bestuurlijke werk zal ik me de komende jaren samen met mijn medebestuursleden graag inzetten.