Noord-Midden Achterhoek
Landschap
donderdag31okt2019

Natuur uit adellijk en boers perspectief

Wandeling door bijzondere natuur in ontwikkeling

Op zaterdag 2 November organiseren 3 aspirant IVN-natuurgidsen een bijzondere wandeling over het prachtige Landgoed Beekvliet, tussen Barchem en Borculo, inclusief het uitzonderlijke gebied Stelkampsveld. Geschikt voor iedereen die van wandelen houdt en geïnteresseerd is in natuurontwikkeling.

Tussen Barchem en Borculo ligt een afwisselend gebied van essen, graslanden, houtwallen, bosjes en heiden met vennen. Om de bijzondere natuur te herstellen en te behouden is het Stelkampsveld aangewezen als Natura 2000 gebied, er zijn zeldzame kalkmoerassen en vochtige graslanden. 

Het gebied is nu volop in ontwikkeling. Deze ontwikkelingen worden vanuit verschillende perspectieven belicht. Ook krijgt u uitleg over actuele problemen rondom de stikstofdepositie.

IVN leidt enthousiaste natuurliefhebbers op tot natuurgids. Deze wandeling maakt deel uit van de opleiding.

We verzamelen tussen 9.15-9.30 uur op de Parkeerplaats van het Stelkampsveld.
Borculoseweg 34T, 7244 NN Barchem.

De wandeling is ongeveer 4,5 kilometer. Neem zelf koffie of iets te drinken en eten mee, er is halverwege een kort pauzemoment.

De wandeling zal tot ongeveer tot 11.30 uur duren. Bij slecht weer gaat de wandeling gewoon door. Denk aan laarzen en warme kleding.

Aanmelden is niet nodig. Meer info 06-22449498.