Jaarverslagen Werkgroepen IVN-NMA

Jaarverslagen 2020

 

Werkgroep Wandelingen

Dit wordt een vreemd jaarverslag van 2020. Zoals iedereen inmiddels weet zijn er aan aantal wandelingen niet doorgegaan het afgelopen jaar. Desalniettemin hebben we toch een aantal wandelingen gelopen met veel plezier en met alle regels die ervoor nodig waren, waarvoor ik mijn waardering uitspreek naar de gidsen die dit georganiseerd hebben.

De wandeling in januari is wel doorgegaan en is goed bezocht. In februari is de wandeling niet doorgaan in verband met zware storm. In maart hebben we samen met IVN Diepenheim gelopen rondom Diepenheim. Er waren 25 mensen aanwezig die met veel enthousiasme deel hebben genomen. Het was een bijzonder mooie route langs zeer bijzondere plekjes rondom de plaats. Is absoluut voor herhaling vatbaar zeker wat betreft de samenwerking met een andere afdeling.

Daarna werd het een tijdje heel stil en in november hebben we toch een paddenstoelen wandeling opgestart met de coronamaatregelen. Kleine groepjes en evt. een mondkapje voor. De mensen waren enthousiast en we hebben bijzondere paddenstoelen gezien.

In december hebben we gelopen op het Groote Veld en het Kienveen. Een fijne wandeling met veel bezienswaardigheden. De groep was opgesplitst in kleine groepjes met 5 gidsen. Verschillende deelnemers vonden het erg prettig met zo’n klein groepje. Een skelet van een ree gezien en op het Groote Veld 2 velduilen. Al met al een geslaagde wandeling.

We kijken terug op een  bijzonder jaar. Met z’n allen hopen we elkaar volgend jaar weer te mogen ontmoeten tijdens de ingeplande wandelingen.

Moed houden! En zodra het mooi weer is gauw naar buiten.

“Alle weer is IVN weer”, hebben wij als leus!

KIWI

Het coronajaar 2020 is natuurlijk heel anders verlopen voor onze KIWI-werkgroep als de bedoeling was.

De KIWI-werkgroep is 3 keer bij elkaar geweest, waarvan 1 keer in de natuurtuin. Verder hebben we als er overleg nodig was, dat meestal per mail of per telefoon gedaan.

Aangezien wij met de kraam op plaatsen staan waar meerdere mensen komen, is alles dit kalenderjaar afgelast.

Wel kregen we voor december een bestelling van ongeveer 60 vogeltaarten. Met 6 mensen hebben we deze taarten gemaakt. We hadden een ruimte gehuurd bij Jeanet Moorman. Hier konden we goed op anderhalve meter van elkaar werken. We waren blij dat we even actief konden zijn voor het IVN. Hopelijk kunnen we in 2021 weer bij een aantal activiteiten aanwezig zijn.

De werkgroepleden, Ettie Segers, Klaartje v.d. Eerden, Mona Bosschieter en Alie Perdok hebben deze ene activiteit georganiseerd. Van de andere vrijwilligers die wel eens in de kraam staan hebben er een paar geholpen met het maken van de vogeltaarten.