Noord-Midden Achterhoek
Landschap
Op
zondag08apr201814:00

Wandeling Lochem langs de Berkel

De route gaat eerst over de Berkeloever stroomafwaarts. Een meer dan honderd jaar oud bos laat zien wat er gebeurt als de mens niet ingrijpt en wat kan groeien na bewerking: een gebied van ruim twee hectare is afgegraven en heringericht als kraamkamer voor amfibieën, insecten en vogels.Waar 25 jaar geleden nog gezwommen werd in het zwembad, wordt nu door Waterschap Rijn en IJssel het plan Stijgoord uitgevoerd. Selectief zijn bomen en struiken gekapt; er komt een retentievijver en de Berkel gaat meanderen .

In het zicht van de zompenloods ’t Anker is er een koffiepauze, waar voor      € 0,50 een consumptie verkrijgbaar is. Aan de overzijde van de Berkel gaat de wandeling over een nieuw te ontwikkelen woongebied: circa 15 woningen zullen op de zompige oever worden gebouwd.De wijk Stiggoor ligt aan de rechterhand en is circa 30 jaar geleden ontwikkeld. Via de Keppelskamp en een voetpad wordt het villapark Berkeloord bereikt.

Alvorens het laatste stuk af te leggen door het laantje waar Leentje Lotje leerde lopen, wordt een permacultuurtuin bekeken. Bomen en struiken met eetbare vruchten vormen de basis van deze onderhoudsarme tuin.Het is een makkelijke wandeling van circa 4 km in de uit winterrust komende natuur; schoeisel aanpassen aan weersomstandigheden.

Deelname is gratis; vrijwillige bijdrage welkom. Aanmelden is niet nodig. 

Algemene informatie

zondag 8 april 2018 - 14:00
Locatie: 
Cloesebrug
Keppellaan
Lochem
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image